Abdul's Blog

קיזוז הפסדים

Posted on: April 14, 2019

בתי עסק רבים חווים לא רק רווחים במהלך השנה, אלא גם הפסדים שיש להתחשב בהם

ניהול עסק הינו עניין מורכב ביותר, אשר כולל לא רק ביצוע פעולות המניבות רווחים, אלא גם השקעת סכומי כסף הגוררים הפסדים או ביצוע עסקאות לא מוצלחות אשר כללו גם הן הפסד כלכלי. כאשר באים לחשב את סכום המס שיש על חברה או בעל מקצוע מסוים לשלם בסופה של שנת מס מסוימת, לוקחים בחשבון גם את ההפסדים אשר ניתן לקזז מהרווחים של החברה באותה השנה.

ישנם כמה דברים שחשוב לדעת בכדי להבין את מנגנון קיזוז ההפסדים

  • הפסדים הניתנים לקיזוז: סעיף 28 לפקודת מס הכנסה מפרט את המנגנון כולו, וקובע בין היתר כי הפסד הנוצר מעסק או ממשלח יד בשנת מס מסוימת ניתן לקיזוז מכל הכנסה חייבת במס באותה השנה. המשמעות במילים פשוטות היא כי בעל העסק ישלם בסופו של דבר מיסים רק בעבור הרווחים נטו, כלומר- לוקחים את כל הרווחים, מקזזים מהם את ההפסדים, ורק על הסכום הסופי משלמים מס.
  • הכנסות מחויבות במס: ההכנסות אשר רלוונטיות לשם קיזוז הפסדים הינן הכנסות מחויבות במס, כלומר במידה ולבעל העסק הכנסות נוספות אשר אינן מחויבות במס, או שהינו בעל עסק פטור ממיסים לחלוטין, לא נקזז את הפסדיו לצורך החישוב מן ההכנסות.

    קיזוז הפסדים.jpg

חברות או בעלי מקצוע אשר אינם יכולים לעמוד בקיזוז, יגררו אותו לשנת המס הבאה

קיזוז הפסדים אינו רלוונטי רק לשנת המס הנוכחית, וניתן לגרור אותו גם לשנים הבאות במידה והפסדי החברה או בעל העסק גדולים יותר מן הרווחים. המעבר לשנה העוקבת מתבצע כנגד הכנסה מעסק או ממשלח יד או כנגד רווח שנוצר בעקבות מכירת נכס ששימש לפעילות העסקית.

Leave a comment